Οι Τούρκοι ζητούν την στήριξη Πούτιν στην Κύπρο

Η Περιθωριοποίηση της Ρωσίας από Ελλάδα και Κύπρο φτιάχνει τις σχέσεις Τουρκίας – Ρωσίας

 

Ο Ερσίν Τατάρ, «ηγέτης» των Τουρκοκυπρίων, ζήτησε προσωπικά από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να εξετάσει το ενδεχόμενο δημιουργίας άμεσων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», δηλαδή του ψευδοκράτους.

«Θα θέλαμε οι σχέσεις μας με τη Ρωσία να αναπτυχθούν και να επεκταθούν, γι’ αυτό εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους Ρώσους και ζητώ επίσης από τις ρωσικές αρχές και τον Πρόεδρο Πούτιν προσωπικά να εξετάσουν το θέμα των σχέσεων με τη “Βόρεια Κύπρο”», δήλωσε ο Τατάρ.

«Θα ήθελα να ζητήσω από τη ρωσική ηγεσία και τον ρωσικό λαό να επανεξετάσουν την πολιτική της απέναντι στην Κύπρο, ειδικά μετά από όσα συνέβησαν στην Ουκρανία και λαμβάνοντας υπόψη τι συμβαίνει στον κόσμο με το πλήθος των παγκόσμιων αλλαγών», πρόσθεσε ο Τουρκοκύπριος πολιτικός σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Σύμφωνα με το «πολιτικό τέκνο» του Ερντογάν, «η ύπαρξη άμεσων σχέσεων της Μόσχας με το ψευδοκράτος θα ωφελούσε επίσης την Τουρκία, η οποία επιδιώκει να αναπτύξει σχέσεις με όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας».

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «δεν συμφέρει τους Ρώσους η ένωση του νησιού σε ένα κράτος, καθώς τότε θα ενταχθεί και το άλλο μισό του στην Ε.Ε.», εξοστρακίζοντας από την περιοχή την Τουρκία που είναι σύμμαχος της Μόσχας.

Όπως είναι φυσικό η ελληνική πλευρά θα μείνει με την…«στήριξη» των δυτικών «συμμάχων» της, έχοντας απέναντί της (και) στο Κυπριακό τη Ρωσία!!

«Η Ρωσία ενεργεί στην Ουκρανία γιατί δεν ένιωθε ασφαλής με τα γεγονότα που συνέβησαν στην Ουκρανία. Το ίδιο ισχύει και για την Τουρκία. Είμαι πεπεισμένος ότι οι Ρώσοι πρέπει να εκτιμήσουν αυτό που θα ήθελε η Τουρκία – αυτοδιάθεση για τους Τουρκοκύπριους στο δικό τους κράτος στο βόρειο τμήμα του νησιού, με κυριαρχικά δικαιώματα, αλλά με συνεργασία με το ελληνικό μέρος».

Φαίνεται να πληρώνει και στο Κυπριακό η Ελλάδα την απόλυτα εχθρική της στάση προς τη Ρωσία                                  Η πρόταση πάντως «έπεσε» -έστω και άτυπα- επί τάπητος…

ΠΗΓΗ: https://www.el.gr