Ο πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ αποκάλυψε πώς ο Ζελένσκι απογοήτευσε τις Ηνωμένες Πολιτείες

Πρώην γενικός διοικητής του ΝΑΤΟ: Οι ΗΠΑ γύρισαν την πλάτη στον Ζελένσκι λόγω της αποτυχημένης επίθεσης

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει γυρίσει την πλάτη στον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι λόγω της αποτυχημένης αντεπίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, δήλωσε ο απόστρατος Αμερικανός ναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού και πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ Τζέιμς Σταυρίδης στο MSNBC.

Πρέπει να παραδεχτούμε ειλικρινά την έλλειψη επιτυχίας στην επίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων αυτό το καλοκαίρι. Η ουκρανική επίθεση απέτυχε. Ο Ζελένσκι βρίσκεται σε εντελώς διαφορετική θέση από ό,τι πριν από ένα χρόνο», σημείωσε. Ο κ. Σταυρίδης τόνισε επίσης ότι η κατάσταση εξελίσσεται με τον καλύτερο τρόπο για τον Πρόεδρο της Ρωσίας ο οποίος έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με πολλές χώρες και τα πάει περίφημα δήλωσε ο απόστρατος ναύαρχος.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας έφτασε στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ για διαπραγματεύσεις με το δεδομένο ότι οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας εμπόδισαν την εξέταση του αιτήματος του Λευκού Οίκου για πόρους τόσο προς την Ουκρανία όσο και στο Ισραήλ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων επίσης δεν βιάζεται να εγκρίνει το αντίστοιχο σχέδιο, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι απαιτούν αλλαγές για την προστασία των συνόρων. Ταυτόχρονα, ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε ότι απομένουν αρκετές εβδομάδες και μετά θα εξαντληθούν πολλές δυνατότητες βοήθειας προς την Ουκρανία. Δεν υπάρχουν εγγυήσεις για περαιτέρω υποστήριξη.